Samen naar duurzaam

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland gemiddeld CO2-neutraal zijn. Dat geldt dus ook voor de 7.500 woningen van Thius. Een deel van die woningen is al duurzaam, met de rest gaan we aan de gang.

Betaalbaarheid staat voorop Wij leggen de nadruk op isolerende maatregelen. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie. Dát merkt u als huurder direct in uw portemonnee. We zetten in op het  toekomstklaar isoleren van 6.000 woningen, een kwart daarvan maken we daarbij aardgasvrij.

 Wanneer is uw huis aan de beurt? Thius wil de komende tien jaar alle woningen toekomstklaar isoleren. We kunnen helaas niet alle woningen in één keer aanpakken. We gaan projectgewijs te werk, dus per straat, wijk of woongebied. Als we plannen hebben voor uw huis, dan hoort u dat op tijd van ons. Daarbij brengen we het proces voor u duidelijk in beeld, dit noemen we ‘De Duurzame Reis’.

 

STAP 1 Onderzoek

Onderzoek in uw straat

Thius bereidt de verduurzaming van uw woning voor. Dat betekent dat er in uw straat of complex onderzoek wordt gedaan. Deze onderzoeken zijn veelal wettelijk verplicht en noodzakelijk om een goed plan te maken voor uw woning.

Verschillende soorten onderzoek

Er zijn verschillende soorten onderzoek nodig. Bijvoorbeeld naar de technische staat van de woning, maar ook onderzoek naar beschermde vogels en vleermuizen. De onderzoekers hoeven hierbij niet ín uw huis te zijn. Goed om te weten: onderzoek naar vleermuizen vindt 's nachts plaats.

Wanneer gaan we van start?

Vanaf nu tot en met september 2024 en vanaf maart tot en met augustus 2025 lopen er ecologische onderzoeken in verschillende wijken. Deze onderzoeken kunnen ook in de avond of heel vroeg in de ochtend zijn. Bedenk daarbij dat deze trajecten lang - soms tot wel enkele jaren - kunnen duren.

Wilt u meer weten?

Onze onderzoeken worden uitgevoerd door de bureaus Loo Plan en Econsultancy. U vindt hiernaast een overzicht van de adressen waar onderzoek wordt gedaan.
Let op: onderzoekers kunnen zich identificeren En zij kunnen een opdrachtbrief laten zien als u daarnaar vraagt. Doet u dat gerust als u het niet vertrouwt.

STAP 2, 3, 4 en 5

Stap 2 en verder

Stap 2 is de Vooropname, in stap 3 volgt de Uitvoering, in stap 4 gaan we naar de Nazorg en stap 5 is Wonen in een duurzame woning. Wij vertellen binnenkort meer over deze stappen. 

Samen naar duurzaam, wat komt daar allemaal bij kijken?

Wat kunt u doen?

Wonen in een goed geïsoleerd huis is anders dan in een niet zo goed geïsoleerd huis. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe beter u zelf moet ventileren om te zorgen voor voldoende gezonde en droge lucht in huis. Hieronder vindt u tips en trucs om het beste uit uw woning te halen.

Wat doen wij?

Thius gaat de aankomende jaren de volgende stap maken in het energiezuinig maken van de woningen. Veel woningen zijn al goed, maar kunnen nog beter. We hebben bijzondere aandacht voor de EFG-labels, uiterlijk 2028 zijn deze woningen verbeterd.

Een aangenaam en gezond binnenklimaat