Thius en gemeenten Neder-Betuwe en Buren ondertekenen werkafspraken

Eenvoudige aanpassingen in huurwoningen, je hoeft er niet meer tegenop te zien

Thius en gemeenten Neder-Betuwe en Buren ondertekenen werkafspraken

 

Op woensdag 21 juli ondertekenden vertegenwoordigers van woningcorporatie Thius en gemeenten Neder-Betuwe en Buren werkafspraken over het aanbrengen van voorzieningen in huurwoningen. Voortaan kunnen huurders voor bijvoorbeeld de beugel en het zitje in de badkamer of het verwijderen van een drempel contact opnemen met Thius. Huurders die dit allemaal echt niet zelf kunnen, betalen zelf aan Thius voor wat ze nodig hebben en dan plaatst Thius het gratis.

 

Prima samenwerking

Wethouder Niko Wiendels van Buren is zeer te spreken over de samenwerking met Thius: “We hebben goede afspraken gemaakt die duidelijkheid geven. De bewoner weet precies wat hij mag verwachten als het gaat om kleine aanpassingen en meer ingrijpende. We hebben constructief met elkaar overlegd, Neder-Betuwe, Buren en Thius samen, en dat heeft een pragmatische werkwijze opgeleverd. Ik ben hier blij mee en ik denk de huurders van Thius ook.”

 

Geen gedoe én veilig

Huurders zien er nog weleens tegenop: een beugel als houvast in de badkamer zou fijn zijn, maar welke moet ik kopen en wie monteert die? Nu is in de meeste gevallen een bericht naar Thius voldoende die een deskundige medewerker stuurt voor de klus. Niet eerst naar de bouwmarkt en ook niet op zoek naar iemand voor montage. De huurder betaalt een normale vergoeding. Deze service is voor alle partijen plezierig.

 

Wethouder Herma van Dijkhuizen: “De huurders die deze voorzieningen graag wensen zullen door deze afspraken wellicht ook eerder in actie komen. En dat is belangrijk. Het is bekend dat valpartijen vooral thuis gebeuren. Doordat het makkelijker wordt om aanpassingen te regelen zal het veiliger worden in huis.”

 

Efficiënt en deskundig

Voor een reeks voorzieningen hoeft de gemeente er niet meer als schakel tussen dus dat is winst. En het werk in de huurwoning gebeurt zoals Thius als eigenaar het graag ziet.  Johan Heesen, directeur Thius, geeft aan dat de medewerkers van Thius zeer deskundig zijn. “Bovendien hebben zij een training gehad over zaken waar zij extra op moeten letten om deze voorzieningen ergonomisch verantwoord te monteren.”