Meld Misdaad Anoniem tegen misstanden in huurwoningen

Staat jouw deur open voor iedereen? Het is één van de slogans in de nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem (M.) tegen misstanden in huurwoningen. Criminelen hebben woningen nodig om bijvoorbeeld wapens en cash op te slaan, te dealen of voor illegale prostitutie.

Criminelen verleiden huurders soms om criminele handelingen te verrichten of zetten hen onder druk om een kamer te verhuren. Door verslaving, een beperking, kwetsbaarheid of financiële problemen kunnen mensen extra kwetsbaar zijn om hierop in te gaan.Veiligheid in de buurt

Geef je criminelen toegang tot je woning dan kan dit veel ellende veroorzaken. Mensen zijn zich vaak niet bewust van deze gevolgen. Daarnaast heeft criminaliteit een grote impact op de veiligheid in je buurt. De campagne roept daarom op om verdachte signalen (anoniem) te melden.

Hulp bewoners onmisbaar
Als buurtbewoner zie je mogelijk als eerste dat er iets niet klopt bij een woning of dat iemand in een kwetsbare situatie zit. Het slepen met tassen of spullen, verschillende dames of heren die ergens naar binnen gaan of staan te wachten, nachtelijke klusgeluiden of een chemische lucht of hennepgeur; de campagne helpt om signalen van criminaliteit te herkennen. Vaak begint een opsporingsonderzoek bij dit soort onmisbare meldingen.

Gezamenlijke aanpak gemeente, corporaties en politie
Deze campagne wordt verspreid in samenwerking met de gemeente en politie. Wil je weten over waar je op moet letten, lees dan verder op de campagnepagina van Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/onderwerpen/huurwoningen