De Hertogenwijk vernieuwt: de start van fase 2

Thius gaat aan de slag in de Hertogenwijk. We zorgen ervoor dat het woningaanbod beter aansluit bij de wensen van nu en dat het beeld van de wijk verbetert. De woningvernieuwing wordt in verschillende fasen uitgevoerd. We zijn van start met fase 2 en de sloop is begonnen. 'Verouderde woningblokken worden gesloopt en daar komen nieuwe voor terug’, zegt projectmanager Peter van Essen van Thius. ‘Op de langere termijn gaan we ook woningen toevoegen aan de wijk. Dat gebeurt in fase 1. Dan bouwen we op de hoek van de Nieuwe Tielseweg en de Hertog Reinaldlaan het nieuwe wooncomplex De Hertog van Gelre.'

Deze woningen maken deel uit van fase 2
Maar eerst gaan we aan de slag met deze fase. In totaal worden er 8 woningblokken gesloopt en nieuw gebouwd: Aan de Hertog Willemstraat 2 blokken, de Hertog Reinaldlaan 3 blokken en de Janus Erasmiusstraat 3 blokken.
Het eerste blok seniorenwoningen aan de Hertog Reinaldlaan wordt nog niet gesloopt. Dit blok hoort bij fase 1 en zal later worden gesloopt voor de realisatie van het nieuwe wooncomplex de Hertog van Gelre.

Dit komt ervoor terug

  • Hertog Willemstraat: hier staan nog 4 seniorenwoningen, eerder zijn er al 4 gesloopt. Er komen waarschijnlijk 8 eengezinswoningen voor terug met een plat dak.
  • Hertog Reinaldlaan: de 3 blokken met in totaal 18 woningen zijn seniorenwoningen. Eerder waren hier al een aantal woningen gesloopt, de rest wordt ook gesloopt. Daar komen 15 multicategorale woningen voor terug. Peter van Essen: ‘Dat betekent dat deze woningen zorggeschikt zijn, de badkamer en slaapkamer zijn beneden. Daarvoor kiezen we omdat de woningen dichtbij De Vier Gravinnen liggen.’
  • Janus Erasmiusstraat: de situatie is vergelijkbaar met de Hertog Reinaldlaan. Hier worden 9 woningen gesloopt en komen 6 multicategorale woningen terug.

Wanneer is het af?
De woningen zijn naar verwachting eind 2022 gereed en worden via het regionale woonverdeelsysteem Woongaard aangeboden.