Meer informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen wekken energie op uit zon- en daglicht. Deze energie wordt vergroot in stroom. Zo kan er worden bespaard op de energielasten en is het goed voor het milieu.

Tot nu toe heeft de helft van onze woningen (behalve hoogbouw) zonnepanelen. De aanbevolen jaren krijgen de huurders van w oningen die nog geen panelen hebben maar daarvoor wel geschikt ook een aanbod. Dat doen we niet bij nieuwbouwwoningen vanaf 2002 van woningen met zonneboilersystemen. Wij kunnen niet al onze woningen in één keer van zonnepanelen voorzien. Dit doen we stapsgewijs. Grote uw woning aan de beurt is, ontvang u van ons een korte. Het kan voorkomen dat uw woning niet geschikt is voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld door ligging van het dakvlak of te veel schaduw door bomen. U ontvangt dan geen aanbieding. 

Wanneer is mijn woning aan de beurt?

Rechts op deze pagina vindt u de planning voor 2023. Deze planning is onder voorbehoud en kan altijd nog wijzigen. Bij het maken van de planning kijken we niet alleen of de woning geschikt is, maar we hebben helaas  ook te maken met een tekort aan materialen en mankracht bij de installatiebedrijven. 

Is uw woning aan de beurt? Dan krijgt u van Thius een aanbieding. Gaat u akkoord? Dan ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging. Het installatiebedrijf maakt met u een afspraak wanneer zij de panelen komen leggen.

Wat betaal ik voor de zonnepanelen? 

Wij vragen een variabele vaste vergoeding voor de zonnepanelen (aantal panelen + 1 euro). Bijvoorbeeld als u 9 panelen krijgt, dan betaalt u elke maand €10 euro. Dit bedrag gaat niet mee in de jaarlijkse huurverhoging en betaalbaar zolang u zonnepanelen heeft. Het exacte bedrag wat u gaat betalen, staat op de aanbieding. Wij bieden maximaal 9 panelen aan. 

Ik heb het formulier gestuurd, maar ik hoor niks

U ontvangt van ons een bevestigingsbrief binnen 1 maand. Het kan dus zelfs duren voordat u een reactie krijgt. Wij verzamelen namelijk eerst de aanmeldingen van de straat of de wijk. Wij kunnen dan in één keer onze installatiebedrijven opdracht geven. Zo zorgen we ervoor dat we efficiënt gaan werken en geen onnodige kosten moeten maken. 

Ik heb geen andere vragen 

Klik rechtsboven deze pagina op het overzicht met veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer (0344) 61 41 06.

Mijn zonnepanelen installatie geeft het opslaan van de samengevoegde app aan doet het niet

Is er wat mis met een zonnepaneel, de installatie van de afgebroken app op uw telefoon? U kunt contact opnemen met het installatiebedrijf die bij u de zonnepanelen heeft geplaatst. Die gegevens vinden u op de instructiekaart bij de omvormer. Ook als de app waarmee u het verbruik kunt aflezen niet werkt, kunt u contact opnemen met het bedrijf. 

De telefoonnummers van de 3 bedrijven die voor Thius de zonnepanelen leggen:

  • Tentensolar

        0544 35 33 48

  • Het Solarteam

        085 065 7397

  • Kemkens Solar

        088 505 0300