Zelf klussen

Wij bieden u de mogelijkheid om van uw huis uw thuis te maken, ook als dat betekent dat u iets aan uw woning wilt veranderen. U moet dit wel schriftelijk aanvragen. Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen, beoordelen we of de door u gewenste verandering de kwaliteit en de verhuurbaarheid van de woning niet negatief beïnvloedt en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

U kunt uw plannen schriftelijk aan ons voorleggen via het aanvraagformulier veranderen woning of u kunt ons mailen via info@thius.nl. Na onze toestemming kunt u aan de slag. 

Wij helpen u graag op weg, deze kluswijzers zijn handig om te bekijken voordat u een aanvraag indient. 

Kluswijzer De elektriciteitsvoorziening aanpassen
Kluswijzer Een binnendeur vervangen
Kluswijzer Een dakraam aanbrengen
Kluswijzer Een keuken installeren
Kluswijzer Tuinafscheiding maken
Kluswijzer De woning beveiligen
Kluswijzer Een tussenwand plaatsen of verwijderen
Kluswijzer Zonnepanelen plaatsen

Veel gevraagd over Zelf klussen

Hoe kan ik toestemming voor een verandering aan mijn woning aanvragen?

Algemeen

Wilt u veranderingen in uw woning aanbrengen? Dan moet u hiervoor toestemming bij ons aanvragen. Omschrijf zo duidelijk mogelijk welke werkzaamheden u wilt gaan uitvoeren en welke materialen u daarvoor wilt gaan gebruiken. Voordat u aan de slag mag gaan maken we afspraken met u. We willen weten of u de veranderingen goed uitvoert. De veranderingen moeten voldoen aan onze eisen, maar ook aan de eisen van het Bouwbesluit, nutsbedrijven, brandweer en aan overige door de overheid gestelde regelgeving. We geven vooraf duidelijk aan of u de verandering in uw woning mag laten zitten als u gaat verhuizen. Dat is voor u en voor ons wel zo prettig. De afspraken over een verandering leggen we schriftelijk vast en beide partijen ondertekenen dit. Als u zelf een verandering in uw woning heeft aangebracht, bent u ook verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. 

Ik heb zelf aanpassingen aan mijn woning gedaan. Ik heb dit niet aangevraagd. Wat kan ik doen?

Algemeen

U moet alsnog een aanvraag bij ons indienen. Gebruik hiervoor eventueel het aanvraagformulier veranderen woning. 

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning laten verbeteren?

Algemeen

Wilt u uw woning verbeteren om energie te besparen? Dan kan dit via het aanvraagformulier veranderen woning.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag zelf klussen?

Algemeen

Heeft u het formulier bij ons ingeleverd? Dan krijgt u van ons binnen 3 weken bericht of u wel of geen toestemming krijgt. U kunt pas beginnen met klussen als u van ons toestemming heeft gekregen. Eén van de redenen om u geen toestemming te geven is omdat u een huurachterstand heeft op het moment dat u de aanvraag doet.