Tuinonderhoud

Prettig wonen is meer dan alleen een goed onderhouden woning. Wij vinden het belangrijk dat uw straat en buurt er verzorgd uitziet. Uw tuin is hier ook onderdeel van. U mag natuurlijk zelf weten hoe u uw tuin inricht. Wel vinden we het belangrijk dat u uw tuin goed onderhoudt. Daar bent u zelf verantwoordelijk voor. Voorkom daarom hoogstaand onkruid, overhangende takken, kapotte schuttingen en afval in de tuin. Is uw tuin niet netjes? Dan spreken wij u daar op aan. Natuurlijk kan er een reden zijn waarom u uw tuin niet zelf kunt onderhouden. Neemt u dan op tijd contact met ons op, zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Meer groen in de tuin voorkomt wateroverlast
Het klimaat verandert. Heftige regenbuien en extreme hitte komen steeds vaker voor. Door tegels, bestrating en asfalt wordt het water niet voldoende weggevoerd. Bij hevige regenval stroomt het riool dan over. Het water kan ook de woning in stromen. Daarom is het slim om te zorgen voor (meer) groen in uw tuin of op uw balkon. Zo kan het water weg en voorkomt u wateroverlast. Bekijk de flyer voorkom wateroverlast voor tips.


Woont u de gemeente Neder-Betuwe? Dan kunt u gratis tuingereedschap bij ons lenen!
Wilt u aan de slag in uw tuin, maar heeft u niet het juiste gereedschap? Geen probleem, leen het bij ons! Thius start in de gemeente Neder-Betuwe met een proef met gratis uitlenen van tuingereedschap. Wij hopen deze dienst ook snel aan te kunnen bieden aan onze huurders in de gemeenten Buren en Tiel. 

Zo werkt het
Vul het contactformulier in, en geef aan welk gereedschap u zou willen lenen.

Onze wijkbeheerder neemt contact met u op. Jullie spreken een dag en tijd af. De wijkbeheerder brengt de spullen bij u thuis en u tekent een formulier voor ontvangst.

Op de afgesproken dag en tijdstip haalt de wijkbeheerder de spullen weer bij u op.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Deze veroorzaakt schade aan de woning. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt contact opnemen met Thius. Voor het beoordelen van uw vraag hebben wij de volgende informatie van u nodig:

  • Waarom wilt u de boom verwijderen?
  • Waar staat de boom?
  • Staat de boom op de bomenlijst van de gemeente?