Huur opzeggen

Het opzeggen van de huurovereenkomst kan alleen schriftelijk of via uw mijnThius account. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. We hanteren een opzegtermijn van minimaal één maand gerekend vanaf datum binnenkomst.

Voor het schriftelijk opzeggen van de huur kunt u het opzeggingsformulier hiernaast gebruiken. U kunt het formulier invullen, ondertekenen en naar ons toesturen.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Heb ik een opzegtermijn voor een huuropzegging?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. U mag dus ook 2 maanden voordat u verhuist, de woning opzeggen. Op deze manier weet u eerder hoe u uw woning moet achterlaten. En heeft u meer kans dat een volgende huurder uw zaken overneemt.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen, wordt de woning zo spoedig mogelijk op Woongaard geadverteerd. We proberen vóór het inleveren van de sleutel een nieuwe kandidaat voor de woning te vinden.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terug draaien?

Algemeen

Na uw huuropzegging gaan we de woning aanbieden aan een andere huurder. Als de woning door iemand anders is geaccepteerd, dan is de huuropzegging definitief. U kunt daar dan niet op terug komen. In alle andere gevallen beoordeelt Thius of u de opzegging mag intrekken. 

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. U hoeft dus niet per se de huur te laten eindigen aan het einde van de maand. Uiteraard mag dit, maar ook begin van de maand of midden in de maand is mogelijk. Het is maar net welke dag u het handigst uitkomt.

Let erop dat wij een handtekening van u en een eventuele medehuurder ontvangen voor de huuropzegging. En dat u uw nieuwe adres of een correspondentieadres opgeeft. 

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Algemeen

Heeft u alle gegevens ingevuld? Dan krijgt u van ons een bevestiging, met daarin de einddatum, de datum van een voorinspectie en de datum van een eindinspectie.

Wat moet ik aanleveren voor het opzeggen van een huurovereenkomst in geval van overlijden?

Algemeen

Als een dierbare overlijdt dan moet er een hoop geregeld worden. Zo ook het beëindigen van de huurovereenkomst als er geen medehuurder in de woning achterblijft. Om de huuropzegging in behandeling te mogen nemen, hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Ook ontvangen wij graag de gegevens van een contactpersoon.