Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Als u een sociale woning huurt en in verhouding tot uw inkomen veel betaalt aan huur, kunt u huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. U kunt op de site van de Belastingdienst een proefberekening huurtoeslag maken om te kijken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Hier ziet u ook de voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

De huur van mijn woning is verhoogd door de jaarlijkse huurverhoging. Moet ik mijn huurtoeslag ook aanpassen?

Algemeen

De huurtoeslag loopt van januari t/m december. Bij de jaarlijkse huurverhoging geven wij uw nieuwe huur door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst verwerkt de nieuwe huur echter pas in november bij de berekening van het voorschot voor 2023. Een eventueel hogere huurtoeslag over de maanden juli tot en met december krijgt u dan met terugwerkende kracht uitbetaald. U ontvangt het geld in de loop van 2024. U hoeft hier zelf niks voor te doen.

Wilt u uw huurtoeslag al met ingang van 1 juli 2023 aan laten passen? Of ontvangt u nog geen huurtoeslag? Kijk dan op www.toeslagen.nl 

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Op de site van de Belastingdienst kunt u uw huurtoeslag aanvragen. Ook kunt u bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543 (gratis). Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Houd uw burgerservicenummer/sofinummer bij de hand. Dit staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Algemeen

Als u wilt weten of u huurtoeslag kunt krijgen, maak dan een proefberekening op de site van de Belastingdienst. Ook kunt u bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543 (gratis). Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Houd uw burgerservicenummer/sofinummer bij de hand. Dit staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Waar kan ik meer informatie vinden over huurtoeslag?

Algemeen

U kunt contact opnemen met de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543 of kijk op de site van de Belastingdienst.

Wie betaalt de huurtoeslag?

Algemeen

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. De huurtoeslag ontvangt u op uw eigen rekening.