Thius verhuurt woningen in drie gemeenten: Buren, Neder-Betuwe en Tiel. Hier werken verschillende medewerkers met elkaar samen in twee gebiedsteams. Elk gebiedsteam is onderverdeeld in twee wijkteams. In ieder wijkteam zit (minimaal) één:
- wijkbeheerder. Deze is actief in de wijk en houdt toezicht op het reilen en zeilen in de buurt.
- mutatieopzichter. Deze beoordeelt vrijgekomen woningen en zorgt er waar nodig voor dat deze weer in orde worden gemaakt voor de volgende huurder.
- verhuurmedewerker. Deze zorgt ervoor dat vrijgekomen woningen weer worden verhuurd.
- consulent sociaal beheer. Deze komt in actie bij overlast, multiproblematiek, woonfraude en initiatieven in de wijk op het gebied van leefbaarheid.
Ze weten precies wat er speelt
Op deze manier weten verschillende Thius medewerkers wat er speelt in ‘hun’ gebied en wijk. Onderling brengen ze elkaar wekelijks op de hoogte. Ook leren zij de bewoners in hun wijk goed kennen en andersom: bewoners zullen de wijkteams vaker zien en herkennen. Door regelmatig wijkrondes te doen, wordt de zichtbaarheid van de wijkteam medewerkers groter.
Meer leefbaarheid in de wijk
De wijkteams vragen bewoners om hun ideeën voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk te vertellen. Bijvoorbeeld als het gaat om veiligheid, sociale cohesie (contacten opdoen in de buurt) of het schoon en netjes houden van de wijk. Er is nauw contact met de partners die in de wijken werken, zoals gemeente, politie, AVRI, Mozaiek, Dynamiek en Welzijn Rivierstroom. Daarbij is Thius niet degene die de activiteit begeleidt, maar denkt wel graag mee en wil goede initiatieven ook financieel ondersteunen.